pasta na przesilenie

hodujemy ją na parapecie, bo lubimy jej smak i zapach. ale dobrze wiedzieć, że pełna jest witamin (C, A, B, PP i K) i mikroelementów (żelazo, jod, chrom i magnez), działa odkażająco. zalecana jest przy anemii, osteoporozie, chorobie wieńcowej, zaburzeniach krążenia, cukrzycy.

jajka, rzeżucha, kanapki

pasta z jajek z rzeżuchą

  • 4 jajka,
  • 10 dkg żółtego sera,
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu,
  • 4-5 łyżek rzeżuchy,
  • sól, pieprz

jajka ugotować na twardo. po ostudzeniu obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. ser również zetrzeć na tarce. rzeżuchę posiekać, wymieszać z jajkami i majonezem. doprawić solą i pieprzem.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *