sałatka brokułowo-porowa

przepis na to danie, nie wiem, czy można nazwać je sałatką, no chyba, że warstwową, przywiozłam od ciotki z iłży (piszę to, bo się naśmiewała, że tak napiszę 🙂 ). dania nie trzeba doprawiać, bo słoność zapewnia majonez i boczek, a ostrość – por.

brokuł z porem

brokuł z porem

  • 1 brokuł, 
  • 1 por (jasna część), 
  • mały słoiczek majonezu, 
  • 20 dkg boczku (jeśli ktoś lubi można więcej)

boczek pokroić w kostkę lub słupki i wysmażyć na chrupko. odstawić do przestygnięcia. brokuł podzielony na różyczki gotować ok. 3 min., osączyć i ułożyć na dnie salaterki. por pokroić w cienkie półplasterki i ułożyć go na brokule. całość posmarować majonezem. na wierzchu ułożyć boczek.

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.