surówka owocowa do mięsa

dzień przed sylwesterem dojadacie świąteczne smakołyki, czy wróciliście do normalnego trybu żywienia? jeśli potrzebujecie przełamać ciężkie mięsa i schematy myślowe na temat dodatków obiadowych proponuję surówkę owocową.

surówka jabłkowo-pomarańczowa z chrzanem

surówka jabłkowo-pomarańczowa z chrzanem

  • 2 jabłka, 
  • 1 pomarańcza, 
  • 2 łyżki chrzanu ze śmietaną ze słoika

obrane jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki. pomarańczę obrać ze skórki i cienkich błonek (odfiletować), każdą cząstkę przekroić na 2-3 kawałki. wszystko wymieszać razem z chrzanem.

– proporcje można zmieniać

– żeby jabłko nie ściemniało, można wymieszać je z sokiem z cytryny

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *