zupa na szybką rozgrzewkę

fasolowa po węgiersku

fasolowa z papryką
2 puszki czerwonej fasoli (lub ugotowanej 150 g suchej), 30 dkg kiełbasy myśliwskiej, 2 cebule, 1 duża czerwona papryka, 4 średnie ziemniaki, 1,5-2 l bulionu warzywnego, 2 marchewki z wywaru, 4 ząbki czosnku, 1 łyżeczka kolendry, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka cząbru, olej do smażenia (w oryginale smalec), sól
ugotować bulion warzywny na pęczku włoszczyzny. marchewkę zostawić i pokroić w plasterki, pozostałe warzywa spożytkować w dowolny sposób. usmażyć pokrojone w kostkę: kiełbasę, cebulę i paprykę, dodać do bulionu warzywnego razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. przyprawić papryką i cząbrem. gotować do ich miękkości. na koniec dodać fasolę z puszki i pokrojoną marchewkę. posolić. chwilę jeszcze podgrzewać.

akcja kulinarna "warzywa strączkowe"

Zerknij tutaj rónież:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.